Sisäinen äänen voima




Onko sinulla aikaa kuunnella omaa sisäistä ääntäsi, vai haipuuko sen sanoma arjen kiireissä näkymättömiin? Ajan puute ja kiire ovat nykyihmisen sisäisen äänen pahimpia tukahduttajia. Toisaalta, jos osaisimme arvostaa riittävästi sisäisen äänemme viisautta ja oivallisia ideoita, rohkenisimme varmasti pysähtyä kuuntelemaan sitä. Olen pohtinut omassa elämässäni paljon sisäisen äänen kuuntelemista. Olen hiljalleen löytänyt myös rohkeutta sen kuuntelemiseen, ainakin hetkittäin.

 

Oman äänen kuuleminen vaatii ulkoisten äänien hiljentämistä. Ulkoapäin tulevat vaatimukset, arvostukset, asenteet ja velvoitteet hämärtävät helposti todellisen sisäisen äänemme kuulemista. Tämä ulkoinen häly puurouttaa sisäisen äänemme niin, että emme joko kuule sitä ollenkaan tai sitten sivuutamme sen ajatuksiimme nostamat kiperät kysymykset ja epäilyt nopeasti pois mielestämme. Arki voi olla myös niin uuvuttavaa, että toimimme kuin robotit, emmekä jaksa olla kiinnostuneita sisäisen äänemme viesteistä.

 

Mitä mieltä minä oikeastaan olen asioista? Seuraanko ulkoapäin minulle annettuja tavoitteita ja toimintamalleja, vai olisiko minun syytä pysähtyä kuuntelemaan omia ajatuksiani ja sitä, mitä elämältäni todella haluan? Olen lukenut useita haastatteluja ja juttuja lehdistä, joissa haastateltava tai jutun kirjoittaja puhuu suuresta elämänmuutoksestaan. Näissä muutoksissa on usein kyse siitä, että henkilö on pysähtynyt kuuntelemaan omaa ääntään ja ymmärtänyt, että hän elää erinäköistä elämää, kuin mitä hänen sisäinen äänensä pyytää ja toivoo. Tämä pysähtymisen ja todellisen äänensä kuuntelemisen oivallus, joka usein tapahtuu pienemmän tai isomman kriisin kautta, saa meidät kunnioittamaan sisäisen viisautemme sanomaa. Se on sanoma, joka tekee meistä onnellisia.

 

Oletko sinä valmis hiljentymään sisäisen äänesi äärelle? Sen voima on niin arvokas, että jokaisen meistä kannattaisi hiljentyä kuuntelemaan viisasta neuvonantajaansa, jonka luovuus on rajatonta. Yritän taas itsekin muistaa hiljaisuuden ja hiljentymisen merkityksen. Koskaan ei pitäisi olla niin kiire, ettei voisi hiljentyä kuuntelemaan itseään. Jos aidosti uskallamme kuunnella itseämme ja valita elämämme sisällön sisäisen äänemme viitoittamien vaihtoehtojen ja mahdollisuuksien kautta, niin meillä on mahdollisuus löytää elämäämme harmoninen tasapaino. Se ei ole helppo tehtävä, mutta yritys palkitaan aivan varmasti.

                                                                                                                             Kirjoittaja Heli Haaro

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Intuitiosta